Tijdens het lange weekend met Hemelvaart is het Horster Mannenkoor op concertreis geweest naar West Vlaanderen.
Met name naar het gebied dat in 1914-1918 zwaar moest lijden onder het juk van de verschrikkelijke eerste Wereldoorlog.

Bezoeken aan het Flanders Fields museum, Memorial Museum Zonnebeke en een militaire begraafplaats stonden mede op het programma.
Hoogtepunt was een uitvoering van het Horster Mannenkoor onder de Menenpoort in Ieperen.
Sinds 1929 (uitgezonderd 1940 tot 1944) wordt hier iedere avond, klokslag acht uur, door een groep klaroenblazers van de Stedelijke Brandweer de 'Last Post’ gespeeld.
Enkele duizenden mensen waren getuigen van het spelen van de Last Post en een tweetal liederen van het Horster Mannenkoor.

Daarnaast werd in Emelgem een concert uitgevoerd tezamen met het oudste mannenkoor van België, genaamd de “Kerels”.
Op zondag stond het opluisteren van een heilige Mis op het programma in de O.L.V. ter Duinen in Koksijde.

Kortom het Horster Mannenkoor kan terugzien op een zeer geslaagde concertreis!

Klik hier voor een foto-impressie, of kijk op onze FaceBook pagina.