Op zaterdagavond 20/12/14 en zondagmiddag 21/12/14 heeft het Horster Mannenkoor onder leiding van Tim Schulteis een fantastische muziekhappening op de planken gezet.

De kale Merthal was hiertoe omgetoverd in een geweldige concertzaal, waar 400 gasten konden plaats nemen om naar muziek in verschillende stijlen te luisteren. De samenwerking met de voortreffelijke Koninklijke Harmonie van Horst onder leiding van Björn Bus en Tim Schulteis liep alsof we niet anders gewend waren.
Het HMK opende met het sfeervolle a capella "Lux Aurumque" en de bezoekers werden vervolgens via de blokken klassiek, musical en filmmuziek voor de pauze en spirituals/blues, pop en kerstmis via een groot scala aan muziekstijlen naar "And so this is Xmas" geleid.
De solisten lieten hun veelzijdigheid blijken.
Judith Weusten ontroerde iedereen met het gevoelige "Gabriella`s Song" uit de film "As it is in Heaven" en klonk fris en vrolijk in het "Do re mi" uit "the Sound of Music". Dit laatste samen met het Meuleveld Kinderkoor, het Horster Mannenkoor en het combo van Egbert Derix.
Roy Verbeek spreidde zijn kwaliteiten ten toon door in de stijl van Sinatra tot Queen te performen. Afwisselend werden de zangers begeleid door de Koninklijke Harmonie van Horst en het geweldige combo van Egbert Derix. De frisse kinderstemmen van het Meuleveld Kinderkoor vrolijkten het optreden van het Horster Mannenkoor op. Ook begeleidden ze Judith Weusten bij "Halleluja" van Leonard Cohen.
Marcel Simons, een bariton uit het koor, vertolkte Tevje in "If I were a rich Man" op een uitstekende en jolige manier.
Na de pauze werd het concert voortgezet met doedelzakmuziek. Dit als voorspel voor "Amazing Grace".
De Koninklijke Harmonie van Horst liet horen dat ze nog steeds een top orkest zijn in onder andere 4 delen van de "Manhatten Symphony", "American Beauties" en "Saint Luis Blues March".
Het combo van Egbert Derix begeleide het mannenkoor, de harmonie en de solisten bij de meeste werken op meesterlijke wijze.
Gelukkig konden Egbert en zijn mannen zich uitleven in een paar solo`s.
Als toegift werd "Kersmis in Hôrs" gezongen door alle deelnemers met Marcel Simons als solist.

Het publiek reageerde enthousiast en kan terugzien op een geweldige muziekspektakel.

Mede mogelijk door: