Winter concert 2015

Op zaterdagavond 12/12/15 heeft het Horster Mannenkoor onder leiding van Tim Schulteis een aantrekkelijk concert op de planken gezet.

Het Gasthoes was smaakvol versierd met florale kunstwerken en er was geen leeg plekje meer te vinden in de zaal.
We nemen aan, dat de concerten van het Horster Mannenkoor zo gewaardeerd worden, dat zaal compleet gevuld was, maar het is ook niet uit te sluiten, dat de medewerking van "The Sparks" aan het concert hier mede debet aan is.

Het Horster Mannenkoor opende het concert met "The Creation", gevolgd door twee werken, waarmee succes werd behaald tijdens de landelijke finale van het KNZB jubileumconcours. Het eerste blok werd afgesloten met het swingende "Sixteen Tons".

Hierna was het gelegenheidskoor aan de beurt met twee moderne nummers, "Une Belle Histoire" van michel Fugain en "Home" van Dotan.

Na deze twee prachtibe nummers was het de beurt aan "The Sparks", die openden met een nummer van hun favoriete band "The Shadows", gevolgd door een paar nummers van Buddy Holly en "The Searchers". Het was een genot hiernaar te luisteren en stiekem mee te zingen.

Na de pauze zetten "The Sparks" het programma voort met nummers van Sam Cooke, Otis Redding, "The Drifters" en een drietal van Bob Dylan.
Ook deze muziek werd zeer gewaardeerd door de toehoorders. Mede door de mooie zang van de gebroeders Hermsen werd een geweldige sfeer geschapen.

Hierna was het weer de beurt aan het gelegenheidskoor, dat het close-harmonie-achtige en rithmisch soms lastige "Christmas Lulleby" van Andrea Figallo en "Look up Children" van Jay Althousen met verve voor het voetlicht bracht.

Het koor bracht het 8-stemmige Lux Arumque bekwaam ten gehore, gevolgd door het even sfeervolle "Homeward Bound".
De laatste nummers waren in de kerstsfeer: een Jingle Bells Medley, Lulajze -een wiegelied- en "And the Angels Sang".

Ter afsluiting werd "Lonely this Christmas" ten gehore gebracht, gevolgd door de toegift "Happy Christmas" van John Lennon.

Na dit geslaagde concert konden de beentjes van de vloer tijdens de After Party met "The Sparks", die tot in de late uurtjes een fantastische sfeer creëerden

Weer een avond om met plezier op terug te zien.