Martin Hurkens verzorgde samen met het Horster Mannenkoor en dirigent Tim Schulteis een gratis workshop op dinsdag 8 maart, bedoeld om mannen het plezier van samen zingen te laten ervaren.

Martin Workshop

Martin Hurkens
Begonnen als zanger bij een mannenkoor in Limburg, won Martin Hurkens in 2010 de populaire TV-Talentenshow ‘Holland’s got Talent’. Daarna ging het snel met zijn carrière, met optredens in heel Europa, China, Taiwan en New York.

Deelnemers
Naast de leden van het mannenkoor waren een 20-tal mannen aanwezig om te proeven aan het samen zingen in een mannenkoor.

Martin vertelde uitvoerig hoe hij met het zingen in een mannenkoor was begonnen en hoe Holand`s Got Talent er toe geleid heeft, dat hij nu buiten Limburg en zelfs buiten onze landsgrenzen bekend is geworden. Ook vertelde hij hoe fijn hij het vindt in een koor te zingen.
Daarna gaf hij het woord aan onze dirigent Tim Schulteis, die met de belangstellenden en het koor een gedeelte van het overbekende Wolgalied instudeerde. Na flink oefenen werd het begin van het Wolgalied vertolkt door Martin, begeleid door de gasten en het koor.
Na een welverdiende pauze vertolkte Martin nog een aantal liederen, waarvan "You raise me up" dank zij Math Craenmehr hier te horen en te zien is.
Ook de meegekomen partners en kinderen genoten zichtbaar van het gebodene.
Het geheel werd op voortreffelijke wijze begeleid op de piano door Ludmila Seroo-Ferroni, die pas die middag de partituren onder ogen kreeg. Geweldig!

We kunnen als vereniging terugzien op een geslaagde avond en hopen, dat we een groot aantal van onze gasten op komende repetities terugzien.