IMG 9069

In het kader van het project Musical Emotions werd het lenteconcert van het Horster Mannenkoor gehouden op zondagavond de 17e april.
De traditie van het uitnodigen van een muziekvereniging uit de Gemeente Horst aan de Maas werd voortgezet door het uitnodigen van de a-capellagroep Quintella, de pianist Egbert Derix en de zanger Bear Traa.
Daarnaast trad een gelegenheidskoor op.

Het horster Mannenkoor opende het concert met een viertal werken, waaronder "Seigneur" van de Fransman Poulenc en "Karjase Laul" van de Let Eduard Tubin.
"Seigneur" is een technisch moeilijk stuk en daarom wellicht zo kort, dsat het publiek verrast werd door het einde.

De a-capellagroep Quintella, bestaande uit 5 zangers gaf een aantal pop-werken ten gehore, waarbij telkens een andere zanger begeleid werd door zijn of haar collegas.
Die bestond grotendeels uit een beat-box achtige begeleiding en een tweede stem of ze was meerstemmig.
Ook door wisselende opstellingen werd een gevarieerd programma geboden.

De Horster pianist Egbert Derix begeleide de de jazz-zanger Bear Traa, die voor de pauze composities van zichzelf, van Bear en van Lennon en McCartney ten gehore brachten met een jazzy sausje.

Na de pauze trad Quintella weer op, gevolgd door Egfbert Derix en Bear Traa.
Daarna ewas het de beurt aan het gelegenheidskoor, waarna het Horster Mannenkoor afsloot met 3 niuwe werken: "Bogoroditse Devo", The Water is Wide" en "Watching the Apples grow".

Het Gelegenheidkoor bracht drie werken bestaande uit een spiritual, een pop-nummer en filmmuziek.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd concert, waar het publiek van heeft genoten.
Het geheel werde op een prettige manier aan elkaar gepraat door Geert vd Munckhof.
Het Horster Mannenkoor is vernieuwend bezig!