Op 2 oktober hebben we ons laten horen op het Volkorenfestival in hotel herberg de Lindehoeve tijdens een voermans lunch.
Ondanks de weersomstandigheden hebben we in de tent op de voorplaats fijn kunnen zingen voor de toehoorders.
Het programma werd zeer gewaardeerd door de bezoekers.
Wij kunnen terugzien op een fijne middag met zang.

Zondagmiddag 9 oktober hebben we onder leiding van Tim Schulteis de Proms van Grubbenvorst mogen organiseren.
Dit hebebn we gedaan met medewerking van het closeharmony-koor Fusion uit Sittard onder leiding van de op het Nederlands Koorfestival 2016 tot "dirigente van het jaar" uitgeroepen Esther Zaad.
Daarnaast traden de winnaar van "Hollands Got Talent 2010", tenor Martin Hurkens en het strijkerskwintet BOW al dan niet samen met het Horster Mannenkoor op.
Het programma was afwisselend en werd zowel door het publiek als de organisatie zeer gewaardeerd, wat ondersteept wordt door de brief, die van de Stichting Proms ontvingen.
Citaat uit deze brief:
"Wij willen vandaag, nog nagenietend van een prachtig concert, u schriftelijk bedanken voor uw grote bijdrage aan dit succes.
Wij hebben veel complimenteuze reacties gekregen, maar deze complimenten horen thuis bij de mensen die ze verdiend hebben. Daarom willen wij u onze waardering en de meningen die wij hebben vernomen laten weten.
Alom wordt de samenstelling van het totale programma zeer gewaardeerd. Wij hebben nog nooit een PROMS-concert meegemaakt met zo’n diversiteit aan muziek: drie koren, solozang en instrumentale werken leverden een concert op met een verrassende variatie.
Een PROMS-concert zoals wij dat bedoelen.
Uw koor wordt geroemd om de fraaie samenklank, de harmonie tussen de diverse stemmen, de enthousiaste directie van Tim Schulteis en de stipte wijze waarop de dirigent gevolgd wordt. Heel prettig was het repertoire waarin devote liederen, romantische, speelse, volkse, boze werken werden uitgevoerd.
Verrassend was het optreden van het ensemble uit het grote koor met een afwijkend repertoire.

Wij mogen niet onvermeld laten dat de medewerking van enkele koorleden bij het opstellen van de podiumstukken door ons als heel coöperatief is ervaren. Maar eveneens de samenwerking met uw bestuur bij de voorbereidingen van dit concert, de organisatorische afspraken.

De bijdrage van Fusion laat zien hoe breed het scala aan koorzang kan zijn.
Martin Hurkens kon met zijn liederen laten zien waarom hij populair is.
BOWS is een verrassend ensemble dat prachtig paste in de PROMS-visie achter dit concert .
Wij zullen hen ook onze waardering overbrengen.

Het 38ste PROMS-concert is, dank zij u, een aansprekend succes geworden.
Waardering en dank is op zijn plaats."

Nu bereiden we ons voor op de klapper van dit jaar : "Scrooge komt naar Horst"