logo-hmk-klein

HORSTER 
MANNENKOOR

 

donderdag 06 oktober 2022

Zoeken

       


Gastenboek

Berichten


Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

Laatste Nieuws

04-10-2020 - Jubilarissen 2020
14-12-2019 - Jubilaris 2019
14-12-2019 - Winterconcert 2019
25-11-2017 - Jubilarissen gehuldigd

Ceciliafeest

Het jaarlijkse Ceciliafeest vindt plaats in de maand november. De naam van dit feest is ontleend aan St. Caecilia, de patroonheilige van de koorzang. Op deze avond worden de eventuele jubilarissen gehuldigd. Aanvankelijk was het feest alleen toegankelijk voor de koorleden, maar sinds 1948 zijn de partners al welkom! 

Traditiegetrouw luistert het koor, voorafgaande aan het feestelijk gebeuren, een H. Mis op in een van de parochiekerken van Horst. Aansluitend begint het feest - eveneens traditiegetrouw - met een heerlijke warme maaltijd, bestaande uit stampot van boerenkool geflankeerd door braadworst, jus en mosterd. Bekend zijn de verhalen uit vroegere tijden, waarbij, als soort wedstrijdelement werd gestreden om de eer wie de meeste braadworst kon verorberen. De wedstrijd is verdwenen, maar voor een metertje worst schrikken diverse leden nog niet terug.

Na deze "volledige maaltijd" gaan de tafels en stoelen aan de kant. Quickstep, tango, wals, twist, polka en rock houden de danslustigen op de vloer. Leden voeren tussendoor sketches op, waarin bijzondere gebeurtenissen uit het afgelopen jaar op amusante wijze op de korrel worden genomen. Dat dit heel vaak zingend gebeurt zal niemand verbazen.

STER Sponsor

lumar

Locatie